Thursday, June 4, 2009

Produk Kecantikan

Bought my 2 for RM5 magz at L-mart the other day, issue 2007 haha. Well, bila bukak banyaknye ads for made in Malaysia beauty products..brands apa ntah I can't remember. Tapi the spokespersons for all the products adalah the founder or tokey dia dengan make up setebal 3-4 lapis. I know that beauty is in the eye of the beholder, tapiiiiiiiiiiiiiiiiii...at least tunjukkanlah a natural looking skin complexion dan bukan makeup sampai nampak trang tang tang the shading dekat hidung tu. I find it really annoying...adakah orang membeli these products dengan harapan dapat jadi cam akak yang promote barang tu?Huhuhu..tapiiiiiiiiiiiiii...sangat respect pada akak-akak tersebut sebab ada the self-confidence untuk jadikan diri sendiri sebagai contoh of their idea of beautiful. Memang confident betul. I on the other hand keep worrying about how old I look though asik perasan that I'm 25 je. Bila orang panggil akak tension gile...hahaha.Ada this one makcik ni pernah panggil I akak. We were at Mcdonalds and she wanted the chair on our table, baik punya cakap. "Kak, guna ke kerusi ni?". Sib baik mulut tengah sumbat fries...kalau tak rasa nak flying kick aja (haha...very emo). Usually I would not call people akak but just keep it to I/you sampailah topic conversation sekolah year berapa bla bla. Now I understand how my mother felt dulu kala when people called her makcik. My stand is that you should only call people makcik/aunty only if they can be ur mother...about 20 years older than youlah. Otherwise please don't. Haha...ramblings je nih.

11 comments:

Gooseberry//Yo said...

keyword: lens :P

Gooseberry//Yo said...

bwatla chatbox..click cbox yo and bwat chatbox.barula mesra pelanggan nufnag

iza said...

tu la pasal.. product kecantikan kat mesia ni mmg mengarut.. model mekap tebal2, muka fake gile... bila pakai product tu, muka mengelupas (malu nak ngaku ni.. hehehe). pedih gile, malu jek nak gi ofis.. terus stop pakai..
su, kalau ade petua nak look younger.. share tau.. saye sanggup dtg berguru..

sheri said...

lol

seriously, a makcik calling u kak is melampau. perasan muda. i cannot imagine someone as pretty as u being considered a kak to a makcik. haha. oh well, asam garam hidup kan? kalau tak bosan je la pulak :) bosan2 jomla dtg Perth, ur kids are looking gorgeous la btw (salma dah mcm budak besar)

suria said...

yep yo..su try tak pakai spec sebab kawan su kata power boley hilang..tapi almost one week trial, one week sakit kepala...hahaha..

wah iza...mmg byk bodek ye..hehe...nanti saya bawakkan kek..cop..ingatkan nak diet? ;)

sheri...i guess part of the cause is that i'm not into fashion..or in other words tak pandai dressing..hahah...even my MIL pun pernah tanya "su mmg suka bungkus-bungkus macam ni ke?". arghhhhhhh

iza said...

Hahaha.. wei..ikhlas la.. walaupun ade org kata, ikhlas tu bukan kite yg judge.
Anyway, cake is welcome anytime.. (Diet??? ala.. sket jek.. hehehe)

Nurul Ulfa said...

su mana ada you nampak tua pun...first glance people should say u ibu muda...ulfa ni dah berisi senang lagi lah org nak panggil akak..huhu...yg paling jealous our hubby tetap awet muda kan..nape ye?

suria said...

hi ulfa..takdela..dia dari jauh je nampak muda,hehe...ulfa berisi ke..tgk cam sama je :)

KC said...

Su,
K.maniz punya kes lagi tragis tau. jangan tak tau, bebudak kecik umur 5 YO or 6 YO gitu, sekarang panggil k.maniz "makcik" tau! Adeh...adakah aku kelihatan sungguh makcik??

wakakakakaka....dan tak kurang tragisnya , they they refer to abg bahrin as "pakcik"...hahahahahaha...gelak golek golek....

suria said...

haha kak maniz...itu kak maniz yg perasan muda..hehehehe...u're 20 yrs older then them kan kan? :)))well,maybe aunty sounds a lot less tua kan..

hleni@yahoo.com said...

relax la su...sometimes the 'akak' means u r being respected for ur experience:)))