Wednesday, April 13, 2011

Long torso & pregnancy

I was at a friend's house today and she asked me " Su,tak nak tambah anak ke?"
Me: I'm 6 months pregnant!!Hehe

A month after I delivered Hanan:

K: Su, buat apa kat sini, tak kerja ke?
Me: Oh, maternity leave la
K: Ha?Miscarriage ke?(Dgn muka alarmed)
Me: Haha, full term la, perut saya kecik je haritu

Hmm..I guess people look at me and think I'm just fat T_T Btw, 2 weeks ago I was already 59kgs, 7 extra kilos dah, I hope it's because the baby is a boy and not just my behind adding to the weight :P

112 days to go insyaallah :) No idea what to name the baby..any suggestions?hehe

11 comments:

lucky said...

woohoo congrats!!! :D

-dora-

suria said...

thanks dora :)

iza said...

Su tak gemuk pun.. kurus jek. Ofismate tnya, betul ke su pregnant? sbb kurus jek...
Share la secret... :)

Nurul Ulfa said...

su dah tau gender ye..bestnye..ufa masi tak nampak lg weekend ni nak pi scan and have peek..mana tau dia nak buka kaki ;)this pregnancy setakat ni ramai komen kecik n tak nampak lg..ntah2 girl..hehe..walaupun kecik ufa mudah mengah n letih...

airin diana said...

bile sue due? dah naik 7 kg ek? airin dah almost 10 kg dah..huhu

suria said...

hi ulfa, tak tahu lagi. ni dah kat KL mcm takde time pulak nak visit doc. haritu sbb tak sabar sgt nak prepare for the baby beli je baju boy and girl..hehe

iza, gemukla. kaki saya mcm batang pisang dah niii

airin, su due first day puasa..hohoho

airin diana said...

oh, 1st day puasa. jenuh gak nak ganti nanti..hehe.. tp ape2 pun su, take good care of urself. dah pindah umah baru pun x bleh wat keje2 berat. suh je ur hubby angkat + kemas + mbasuh dll.. su monitor jeik ;)

Aida said...

Hi Sue,
Did not know you're pregnant as well. Congrats and it's a boy yer.. I'm due this June for the 2nd one. When is your delivery?

suria said...

Hi Aida, we don't know lagi boy/girl :) nanti we'll come visit you, let us know bila you besalin nnt, this year ramai pregnant. you,hawa,faz and i.hehe

Aida said...

Sure. Will let u know when d baby's out. Wah..Faz pregnant?? I x tahu pun. Hawa I tahu frm FB..

suria said...

hehe,i pun just found out yesterday..bozord posted some pics of them kat australia..so happy for her :) kalau meet up sekarang semua boyot2..hehe